Voordelen van Regenwaterrecuperatie

regenwaterrecuperatie

Regenwater (of Hemelwater) Hergebruiken

We vinden ons water allemaal vanzelfsprekend, in België regent het relatief veel waardoor we altijd een ruime voorraad regenwater kunnen aanleggen.

Regen roept bij de meesten onder ons eerder een negatief beeld op dan een positief, maar wie regenwater recupereert zal daar na verloop van tijd anders over denken.

Regenwater hergebruiken kan een positieve invloed hebben op de waterfactuur. Het is immers volledig gratis. De recuperatie ervan wordt dan ook door steeds meer particulieren en bedrijven toegepast.

Aqua Recup Prijs

Goed voor de Portemonnee

Door het gebruik van (gefilterd) regenwater in uw huishouden, zal de prijs van uw waterfactuur dalen.

Aqua Recup voordelen

Milieuvriendelijk

Regenwater recupereren is zeer milieuvriendelijk doordat we minder leidingwater gaan gebruiken.

Regenwater is Kalkvrij

Kalk is niet schadelijk voor de gezondheid maar wel voor uw toestellen en leidingen. Regenwater is van nature zacht.

Milieuvriendelijk

water hergebruiken is erg milieuvriendelijk en is dus een uiterst duurzame investering.

Financieel Voordelig

Regenwater recupereren zorgt voor een lagere waterfactuur. Een gezin van 4 personen bespaart tot wel €500 per jaar.

Voordelen van Regenwaterrecuperatie

1. Regenwater is zacht

Regenwater is ‘zachter’ dan leidingwater: er zit minder kalk. Kalk kan immers zowel de gezondheid als kranen en leidingen beschadigen. Het zogenaamde energie-rendement van toestellen zoals een wasmachine zal bij gebruik van regenwater hoger liggen. Er kan geen kalksteen gevormd worden die verstoppingen veroorzaakt en de overdracht van warmte belemmert.

2. Minder gebruik van detergenten

Het overmatig gebruik van detergenten en wasproducten is niet alleen duur, het is ook schadelijk voor het milieu. Gebruik maken van regenwater kost minder en is heel wat milieuvriendelijker.

Regenwater hergebruiken voor tuinieren
Regenwater goed voor milieu

3. Besparen op water

Ook op leidingwater kan u besparen als u meer gebruik maakt van regenwater. Gebruik regenwater voor dagelijkse huishoudelijke taken en om het toilet door te spoelen. Zo bespaart u heel wat water en zal uw waterfactuur drastisch dalen.

4. Regenwater is goedkoop

Het hoeft niet vermeld te worden dat regenwater veel goedkoper is dan leidingwater. U betaalt er immers geen cent voor! Een degelijke installatie om het water op te vangen is wel een aanzienlijke kost, maar het uiteindelijke rendement van het opgevangen water (en het effect daarvan op uw waterfactuur) maakt die investering méér dan goed.

Interesse? Vraag een vrijblijvende prijsofferte!